Kas bendro tarp citrinos ir pavasario?

Negaliu atsidžiaugti šiltomis dienomis. Na, sąlyginai šiltomis. Bet kažką pažinti galima tik lyginant (sena endobiogeninė tiesa).

Pasitinkant šilumą norisi padėti sau jaustis gerai, atrodyti gerai ir džiaugtis gyvenimu. Tačiau jau pradėjau gauti žinutes nuo draugų, kurie tokiu nuostabiu oru peršalo, o priėmime daugėja pacientų kuriems paūmėjo nugaros ir sąnarių skausmai. Tokį sezoniškumą pastebėdavau ir dirbant poliklinikoje, tačiau supratau kodėl tik pradėjus praktikuoti endobiogeniką.

Žiemos pabaigoje ir pavasario pradžioje mes ruošiamės vasarai ir šilumai, turime atsikratyti sukauptų per žiemą atsargų.

Tam mūsų organizmas šiuo laikotarpiu aktyvuoja antinksčių ir skydliaukės veiklą, kuri turi piką tarp vasario ir kovo vidurio, o vėliau palaipsniui mažėja.

Taip pat pavasarį aktyvuojasi ir lytinės liaukos. Lytinių liaukų ir antinksčių veiklos didėjimas sukelia kraujo priplūdimą į mažąjį dubenį ir pilvo apačią tam kad užtikrinti jų gerą funkciją. Toks sąstovis pabloginą kraujo nutekėjimą iš apatinės kūno dalies venų bei didina spaudimą į pilvo sienas bei slankstelius, kas ir sukelia sąnarių bei nugaros skausmų paūmėjimą.

Skydliaukės ir antinksčių veiklos nepakankamumas mažiną mūsų atsparumą infekcijoms (skydliaukė mus šildo, o antinksčių hormonas kortizolis slopina uždegimą). Abi dvi liaukos teikia energiją mūsų adaptacijai, ir jų veiklos pakitimai lemia energijos stoką.

Vieną kartą aptarinėjom būdus padėti sau sutikti pavasarį sveikai. O šiais metais aš ruošiuosi pavasariui apart visko naudojant citrinų kursą, jis yra aprašytas gydytojo J.C. Charrie knygoje “Jūsų sveikatai: naturalios priemonės ištisus metus”. Gydytojas J.C. Charrie yra šeimos gydytojas praktikuojantis pagal individualizuotos medicinos principus. Štai, pareklamavau tikrai nuostabią knygą.

17353506_10155150917969182_7550717502764123690_n

Nusprendžiau ir Jums pasiūlyti išbandyti šį kursą. Kam jis tinka? Žmonėms turintiems lėtinius uždegiminius procesus, artritus ar kitus sąnarių skausmus, problemas su nekrentančiu svoriu, turinčius polinkį trombų formavimuisi, kojų tinimui, dažnai sergantiems peršalimais. Kursas padės pagreitinti metabolizmą, paskatinti antinksčių funkciją, išvalyti kepenis, detoksifikuoti organizmą, palengvinti skausmus.

Citrinos turi labai daug gerų savybių. Kaip bebūtų keista citrinos šarmina organizmą, o kaip žinia, gyvenimo eigoje mes labai rūgštėjam. Taip pat citrina:

  • neutralizuoja skrandžio rūgštis;
  • skatina tulžies pūslės išsituštinimą;
  • turi priešalerginių bei priešinfekcinių savybių;
  • yra antikoaguliantas ir slopina trombų formavimasį;
  • turi priešuždegiminį poveikį.

Šiai dietai reikės 20 dienų kantrybės ir 110 citrinų. Citrinas naudosime su odele, todėl rinktis reikia ekologiškas citrinas. Pasiruošę?

Citrinų kursas:

  1. Citrinas nuplaukite ir neperpjaunant įdėkite į vandenį. Kai vanduo užvirs leiskite pavirti ant vidutinio ugnies 3 minutės.
  2. Ištraukite citrinas iš vandens ir leiskite atvėsti. Vandenį neišpilkite.
  3. Kai citrinos atvės perpjaukite jas per pusę ir išspauskite į vandenį kuriame jos buvo virintos. Būtina išspausti ir sultis ir minkštimą.
  4. Praskieskite citrinos vandenį taip, kad jums būtų skanu gerti. Kadangi 10 dieną skysčių kiekis gali siekti net ir 8-10 puodelių, keiskite citrinų vandeniu savo įprastus gėrimus.

Iš viso teks sunaudoti 110 citrinų jei galėsite pilnai įveikti kursą. Jei jaučiate kad tampa sunku gerti, nes pasidaro per rūgštų sugrįžkite prie prieš tai einančios dienos citrinų kiekio ir tęskite su tokiu kiekiu kol prieisite dienos kurią vėl būtų tas skaičius citrinų. Pvz. sunaudojot 6 citrinas, o 7 Jums pasidarė perrūgšti. Tai būtų 7 dietos diena. Reiškia po 6 citrinas reikia naudoti iki 15 dienos, kuomet skaičius vėl būtų 6 citrinos. Nenutraukite dietos anksčiau laiko, tiesiog sumažinkite citrinų skaičių. Bet būkite sąmoningi ir atidūs savo būklei, prisiminkite, kad Jūsų kūnas žino geriausiai.

Pagal dienas:

1 diena – 1 citrina;

2 diena – 2 citrinos;

3 diena – 3 citrinos;

4 diena – 4 citrinos;

5 diena – 5 citrinos;

6 diena – 6 citrinos;

7 diena – 7 citrinos;

8 diena – 8 citrinos;

9 diena – 9 citrinos;

10 diena – 10 citrinų;

11 diena – 10 citrinų;

12 diena – 9 citrinos;

13 diena – 8 citrinos;

14 diena – 7 citrinos;

15 diena – 6 citrinos;

16 diena – 5 citrinos;

17 diena – 4 citrinos;

18 diena – 3 citrinos;

19 diena – 2 citrinos;

20 diena – 1 citrina.

Apart citrinos vandens naudojimo 20 dietos dienų atsisakykite cukraus, miltų ir riebaus maisto. Būtinai laikykitės miego režimo ir stenkitės pozityviai mąstyti.

Beje, būtinai pasidalinsiu rezultatais kai praeis 20 dienų. Kas su manimi?

25 komentarai apie “Kas bendro tarp citrinos ir pavasario?

      • Ačiū labai 😉
        oaglima šį kursą vėliau po mėnesio daryti, ar dabar tinkamiausias laikas?

        Patinka

      • Pavasario pradžia yra tinkamiausias laikas šiam kursui. GAlima bandyti ir vėliau, bet kūnas gali reaguoti kitaip. Jei bandysite balandį, praneškite, kaip pavyko 🙂

        Patinka

      • Labai patiko šis kursas, aišku tokio kiekio nepasiekiau ir manrods maximumas buvo 5 citrinos, tad neskaičiavau dienų, o gėriau, kol kūnas norėjo. Poto padariau pertrauką ir dabar kas rytą tik išgeriu stiklinę nuoviro. Labai tuo laiku pagerėjo veido oda, pamažėjo bėrimai ir ji atsigavo, jaučiau daugiau energijos ir slogavimai suretėjo. Puikus dalykėlis! Ir taip, geriu aš irgi per šiaudelį, nes kažkada nuo citrinų ir spanguolių irgi dantys nujautrėjo:)

        Patinka

  1. Idomi rekomendacija, aciu! O kokiame kiekyje vandens virti citrinas, t.y. Koki kieki citrinu vandens reikia isgerti per diena? Aciu!

    Patinka

      • Aciu 😉 o sutrinti su žievelėmis? Ar tik išspausti ? As ir gi nuo ryt startuoju…

        Patinka

      • Reikia išspausti sultis ir minkštimą. O žievelės išmesti pot o kai pavirinsite. Pasidalinkite kaip pavyks 🙂

        Patinka

    • Supratau 🙂 na žiūrėeim kaip seksis 🙂
      O galima gerti ant tuščio skrandžio – nenukentės gleivinė?

      Patinka

      • Jei jausit, kad yra rūgštingumas galima įdėti nedaug sodos. Bet šiaip citrina mažina skrandžio rūgštingumą ir šarmina organizmą.

        Patinka

  2. Sveika, Julija 😉 kaip po citrinų kurso? Aš baigiau prieš kelias dienas – labai patiko.. Mane kasmet kamuoja šienligė, tai pasakyčiau, kad simptomai tikrai sumažėjo – na su kitų vaistų pagalba praktiškai nejaučiau, kad ji mane kamuoja… gal ir toliau bent po viena citriną galima tęsti? 🙂

    Patinka

    • Sveiki Jolanta!
      Ačiū už feedback’ą. 🙂 Džiaugiuosi, kad Jums šis receptas tiko. Jus tirkrai galite tęsti naudoti citrinas. Bet manau užtektų tiesiog vandens su citrinos sultimis ryte. O rūdenį pakartokite kursą.
      Aš pati esu gyvas pavyzdis, kad nėra vieno recepto visiems. Iki gali negalėjau tęsti, nes pradėjo smarkiai mėti ACNE, matyt kitos sistemos buvo nepasiruošusios ir kūnas pradėjo valytis per odą. Bet per tas 14 dienų, kruias naudojau dingo sąnarių ir raumenų skausmai kuriuos turėjau (senos traumos).

      Patinka

      • Na jei ne rudeni, tai kita pavasari butinai pakartosiu 😉 o man raumenu ir sanariu skausmai nedingo… na kiekvienas skirtingas esam, matyt panaudojo ten, kur labiausiai reikejo 🙂
        Linksmu artejanciu Velyku 😉

        Patinka

  3. Sveiki.Galvoju ,kad gerti reiktų per šiaudelį.Anksčiau naudojau daug citrinų ir dantys pasidarė labai jautrūs.Nuėjus pas gyd ,ji iškart paklausė ar nenaudoju citrinų , nes “nuėstas“emalis.Teko priekinius net padengti plombomis.

    Patinka

  4. Sveiki.Ir dar- fitoterapeutas J. Ruolia aiškino ,kad citrinas ir kt citrusinius v. prieš vartojant būtina sudrėkinti ,apibarstyti geriama soda ir druska ,rankose aptrinti gerai nuo chemijos ,palikti su ta košele 5-10 min ,po to nuplauti šiltu vandeniu ir ,galvoju , tik tada jau galima virti pagal nurodytą Rp.
    Sėkmės

    Patinka

Parašykite komentarą